HOME    WINKELEN    REIZEN    DATING EN CHAT    GAMES    NIEUWS    WISSELKOERSEN    OVERZICHT A-Z   CONTACT
Het WIFI bereik
W
IFI signalen hebben een reikwijdte van +/- 100 meter. Binnenshuis wordt dat beperkt door van storende elementen ; beton, muren, glas, radiatoren (reflectie), hout,…
Bij een zwak draadloos signaal wordt de surfsnelheid nadelig beïnvloed, een centrale opstelling van de router is vaak noodzakelijk.
WIFI Interferentie & kanaal veranderen
Een gevolg van de populariteit van WIFI is dat vrijwel iedereen het in huis heeft. Te kort nabij gelegen netwerken (vb. in appartementsblokken) kunnen weleens storing veroorzaken, WIFI interferentie genaamd. Je kan dan geen verbinding met je router tot stand brengen. Een oplossing in zulke situatie is van kanaal veranderen. Op de figuur zijn de routers ingesteld op kanaal 1 - 6 – 11. Zo zijn er telkens 5 kanalen tussen om overlapping te beperken.
De meeste routers hebben de optie 'automatische kanaalkeuze', maar je kan ook manueel kiezen van kanaal 1 tot 13. Je draadloze netwerkkaart is standaard ingesteld om elk kanaal te kunnen ontvangen, houd wel rekening dat sommige netwerkkaarten maar van kanaal 1 tot 11 kunnen ontvangen.
Gebruik je een andere dan de Windows Utility, dan krijg je naast de info over SSID het uitgezonden kanaal te zien, handig om te zien op welke kanalen nabijgelegen netwerken zich bevinden.
De opvolger van de 802.11 b/g technologie is de 802.11 n, met meer bandbreedte ter beschikking, maar zo'n router in de nabijheid zorgt soms voor WIFI interferentie, sta je op hetzelfde kanaal of nabij, dan kan je verbinding met regelmaat wegvallen.
Storende apparatuur
Draadloze toestellen met de 802.11 b/g/n WI-FI standaard werken in de 2.4 GHz band. Andere toestellen welke gebruik maken van dezelfde band kunnen storing teweeg brengen of andersom. Voorbeelden zijn sommige toestellen om het analoge televisie signaal van de kabel draadloos door te zenden naar een televisie. Een oplossing kan een ander kanaal zijn.
De overhead bij de 802.11 b/g/n technologieën
Internet wordt steeds sneller, op gebied van draadloos komt de 802.11n technologie hieraan tegemoet. De 802.11g (54mbps) is voorlopig nog voldoende. Maar men heeft het zelden of nooit over de overhead, de ‘overhead’ is de bandbreedte die verloren gaat om de verbinding tussen router en WLAN adapter en router tot stand te brengen. Bij de 802.11g (54 mbps) blijft dan +/- 20 mbps  voor trafiek van en naar het internet. Is de ontvangst niet optimaal dan zijn de gevolgen pagina’s die stoppen met laden, trage en wegvallende verbindingen
. Met de 802.11n standaard hoopt men hieraan tegemoet te komen
Variabele signaalsterkte 11mbps 54mbps 
Bij een zwakke ontvangst kan de verbindingsnelheid van 54 Mbps dalen naar 11 Mbps waarmee een grotere afstand haalbaar, en resulteren in een betere ontvangst. Een goede signaalsterkte is +/- 60% ontvangst met een stabiele bandbreedte van 54mbps zodat genoeg bandbreedte overblijft na de overhead voor de verbinding van en naar het internet.
 
Draadloos netwerk :  Page  <<  2  >>


Draadloos netwerk WiFi
Led indicators werking Wlan
Schakelaar voor draadloos verkeer
Software, wireless zero config
Verbinding & Verbindingsproblemen
Beveiligen van de draadloze verbinding
WiFi bereik
WiFi interferentie & kanaalkeuze
Storende apparatuur
Overhead bij 802.11 b/g/n standaard
Variabele signaalsterkte
FAQ draadloos netwerk < Page 3
Problemen met internet /span> & digitale tv & …
Wij helpen u aan huis  
>> info <<
FAQ draadloos netwerk
Windows Wireless zero configuration
Geen verbinding, probleem certificaat
Wep encryptie (Bbox1)
Mac Filtering
Wep beveiliging Speedtouch 706 (Base Box)
Powerlines
DIY internet installatie

 © WEETHET - DISCLAIMER - CONTACT